WhatsCine una app que permet gaudir del cinema i la televisió a persones amb discapacitat sensorial, guanya la final d’Apps per a tothom

Barcelona, 20 d’octubre de 2016.-  WhatsCine, una app que permet a persones amb discapacitats auditives i visuals anar al cinema i veure la televisió en igualtat de condicions que la resta d’usuaris, va guanyar ahir el concurs Apps per a tothom impulsat per Cocemfe Barcelona i l’Observatori de la Discapacitat Física (ODF) en el marc d’Smart City Hack (SCH16) per promoure l’accessibilitat al sector mòbil.

El jurat va considerar que WhatsCine mereixia el premi a la ‘Best App’ atorgat per la Diputació de Barcelona i dotat amb 3.000 euros. Maite Fandos, diputada de Benestar Social d’aquesta institució va ser l’encarregada de lliurar el premi. A més,  WhatsCine passarà a la final de SCH que se celebrarà al novembre a Smart City Expo, a Barcelona.

whatscine-best-app

WhatsCine, una app gratuïta i desenvolupada per a Android i iOS, funciona de la següent manera: l’app permet a l’usuari accedir des del seu terminal als continguts accessibles per a les pel·lícules: audiodescripció, subtitulat adaptat i llenguatge de signes sincronitzant-se de manera precisa amb l’emissió en pantalla gràcies a la tecnologia desenvolupada expressament.”

El segons premi va ser per a Wheris, app que va ser reconeguda pel jurat com la millor aplicació de nova creació amb el premi ‘Best New App’, atorgat per l’Ajuntament de Sant Cugat del Vallès i dotat amb 1.500 euros. A més, aquesta app tindrà la possibilitat de ser una de les finalistes de la Gran Final d’SCH16.

Joana Barbany Freixa, tinent d’alcalde d’Innovació, Comunicació, Promoció Econòmica i Govern Obert de l’Ajuntament de Sant Cugat del Vallès, va ser l’encarregada de lliurar aquest premi dotat amb 1.500 euros i atorgat per aquest ajuntament.

wheris-best-new-app

Wheris és un sistema de reconeixement de textos basats en la lectura de codis invisibles impresos directament sobre qualsevol suport. L’usuari no ha d’apuntar el seu dispositiu a un punt concret sinó que aquest reconeix tot l’element imprès i rep al seu terminal els textos ordenats i locutats. D’aquesta manera, qualsevol imprès pot ser ofert a persones amb discapacitat visual o amb necessitat d’accedir a contingut en lectura fàcil.

L’última guardonada de la vetllada va ser LactApp, una aplicació mòbil capaç de detectar i oferir solucions a les dificultats que poden sorgir durant la lactància i que està desenvolupada  per a Android, iOS i HTML5. LactApp es presenta com un assistent personal que ajuda les mares que volen donar el pit, ajudant-les des de l’embaràs fins que decideixen aturar la lactància.

lactapp-most-popular

LactApp va ser la més votada pel públic a Twitter i per tant va guanyar el premi que la reconeix com la ‘Most Popular App’,  atorgat per COCEMFE Barcelona amb 500 euros; l’encarregat de lliurar el premi va ser Daniel-Aníbal García Diego, Secretari  d’Organització de COCEMFE.

A més del lliurament dels premis, els assistents van gaudir del keynote sobre accessibilitat mòbil impartit per  Ferran Gállego, CTO a Code Factory.

Ciutats humanes i accessibles

L’objectiu d’Apps per a tothom ha sigut que el desenvolupament tecnològic de les smart cities estigui acompanyat d’un component humà gràcies al qual, totes les persones accedeixin a la tecnologia,  al marge de la seva edat o circumstància.

Apps per a tothom va arrencar el 18 de juny amb un ideathon per començar a desenvolupar les primeres aplicacions accessibles i universals. Des de llavors i fins ahir, el projecte ha passat per diferents etapes de desenvolupament de les apps i la incorporació d’altres de noves. La crida per participar es va tancar al setembre amb 50 apps presentades al concurs i 30 acceptades de les quals van quedar les 10 que van competir ahir a la final.

Els requisits que s’han demanat als participants i que millor han complert les 10 finalistes són aquests: ser accessibles a tothom, aportar una proposta de valor per a persones amb discapacitat, afavorir la inclusió de persones amb discapacitat auditiva, física, visual i motòrica i finalment estar enquadrades en un d’aquests temes: Turisme & Cultura, Mobilitat Urbana, Salut & Benestar i Ciutat Col·laborativa.

Apps per a tothom compta amb la col·laboració de la Diputació de Barcelona, l’Ajuntament de Barcelona a través de l’IMD, l’Ajuntament de Sant Cugat i l’Àrea Metropolitana de Barcelona; amb el suport d’OCU i amb BLE, SlashMobility, Servimedia i PCatalà com a media partners.

Leave A Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *