Gran final del concurs ‘smartCAT Challenge’ al mNACTEC de Terrassa

El Museu Nacional de la Ciència i de la Tècnica  de Catalunya (mNACTEC), a Terrassa,  acollirà el pròxim dijous, 3 de novembre, a les 18h, la gran final de l’smartCAT Challenge, el concurs d’emprenedoria tecnològica impulsat per la Secretaria de Telecomunicacions, Ciberseguretat i Societat Digital sota el paraigua de l’estratègia smartCAT, i dins del projecte internacional “Smart City Hack”, que convida emprenedors d’arreu del món a desenvolupar solucions per a les seves ciutats mitjançant iniciatives d’innovació oberta.

El secretari de Telecomunicacions, Ciberseguretat i Societat Digital, Jordi Puigneró, acompanyat del tercer tinent d’alcalde de Serveis Generals i Govern Obert de l’Ajuntament de Terrassa, Alfredo Vega, i del director del mNACTEC, Jaume Perarnau, presidirà l’acte, que inclourà la competició en directe dels 10 projectes finalistes, la deliberació del jurat, l’anunci de les millors solucions per a cadascuna de les 5 temàtiques del concurs i el lliurament de premis a les 3 propostes guanyadores.

La iniciativa té com a objectiu resoldre els reptes que s’han plantejat sis municipis catalans en cinc grans àmbits: Sant Cugat del Vallès (energia i sostenibilitat); Terrassa (salut i benestar); Vilafranca del Penedès (ciutat col·laborativa) i Calonge (turisme i cultura). La cinquena àrea temàtica, mobilitat i transport, està coliderada per dos municipis: Reus i Cambrils. A més de la participació dels municipis, ‘smartCAT Challenge’ compta amb la implicació d’empreses com ara Microsoft, Cisco, Indra i Cellnex que col·laboren amb els premis i donen eines als participants per a desenvolupar les seves solucions, i de centres tecnològics i d’altres institucions que donen suport als emprenedors i desenvolupadors durant tot el procés.

Finalistes

Minuts.Cat: plataforma per reconèixer la feina que fa  la gent per ajudar la seva comunitat, sigui cuidant gent gran, fent serveis comunitaris, etc. A canvi, reben una targeta que poden bescanviar per activitats, serveis o regalar a un veí o veïna.

Daysk: app que promou la mobilitat dels professionals i facilita la feina a distància. L’aplicació ofereix una xarxa d’espais de networking connectats i una solució de gestió simplificada.

Cycle of Ideas: innovadora xarxa social per fer realitat idees, participar, cooperar, desenvolupar comerç electrònic local, crowdfunding i més.  

Apparka: Solució de geolocalització per trobar pàrquing utilitzant les dades de la gent que acaba de pagar una plaça de pàrquing i que per tant l’ha deixada lliure.

Orbit: software analític per a la gestió del trànsit en aquells punts de conflicte rodat, ubicats en municipis de baixa densitat i entrades i sortides de nuclis urbans, mitjançant el monitoratge intel·ligent de semàfors.  

Timtul: TimTul per Ajuntaments és una plataforma que permet crear espais web on les associacions amb permís poden crear, publicar i promocionar esdeveniments, enviar notificacions o fer enquestes, i on els ciutadans poden publicar queixes o suggeriments, etc.

Guidd: plataforma que apropa el consum col·laboratiu als viatgers a zones rurals, fent possible que qualsevol individu monetitzi la seva passió i coneixements esdevenint un guia local.  

Energy Grader: aplicació que permet les empreses descobrir en temps reial i gratuïtament la seva capacitat d’estalvi d’energia.

Green Costumer: eina de monitoratge energètica en temps reial enfocada a la sostenibilitat turística i l’estalvi energètic.

Psonríe: aplicació que posa a l’abast dels usuaris el primer servei de teràpia psicològica online i completament anònim a Espanya, especialitzat en els problemes del dia a dia. Es pot parlar amb un psicòleg professional des d’on vulguis i per un preu  assequible.

La solució guanyadora podrà participar també a la final del concurs internacional SCH que tindrà lloc durant la pròxima edició de l’Smart City Expo World Congress que se celebrarà del 15 al 17 de novembre, i el millor projecte de cada temàtica tindrà la possibilitat de realitzar una prova pilot a la ciutat que l’ha liderada en el marc del Catalonia SmartLab.

Entrada per assistir a la final aquí.

Leave A Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *