Minuts.cat guanyadora absoluta de l’smartCAT Challenge

Barcelona, 7 de novembre de 2016.-  Minuts.cat, una plataforma que reconeix la feina que fa la gent per ajudar la seva comunitat amb una targeta que els usuaris poden bescanviar per activitats i serveis i fins i tot regalar a un veí o veïna, va ser la proposta guanyadora de l’smartCAT Challenge, el concurs d’emprenedoria tecnològica impulsat per la Secretaria de Telecomunicacions, Ciberseguretat i Societat Digital sota el paraigua de l’estratègia smartCAT i dins del projecte internacional “Smart City Hack”, que convida emprenedors d’arreu del món a desenvolupar solucions per a les seves ciutats mitjançant iniciatives d’innovació oberta.

primer-premio

A més d’obtenir un premi de 5.000 euros, la solució guanyadora podrà participar a la final del concurs internacional que tindrà lloc durant la pròxima edició de l’Smart City Expo World Congress que se celebrarà del 15 al 17 de novembre.

Aquesta proposta, que també va ser l’escollida per l’Ajuntament de Vilafranca del Penedès per al pilot de l’àmbit de ciutat col·laborativa, es va imposar així als altres 9 finalistes que van competir en directe a la gran final del concurs, que va tenir lloc el passat dijous al Museu Nacional de la Ciència i de la Tècnica  de Catalunya (mNACTEC), a Terrassa, i on van obtenir el segon i tercer premi, de 3.000 i 2.000 euros respectivament, les aplicacions Psonríe, que posa a l’abast dels usuaris un servei anònim de teràpia psicològica on line, i Daysk, que promou la mobilitat dels professionals i facilita el treball a distància.

segundo-premio

tercer-premio

El secretari de Telecomunicacions, Ciberseguretat i Societat Digital, Jordi Puigneró, acompanyat del tercer tinent d’alcalde de Serveis Generals i Govern Obert de l’Ajuntament de Terrassa, Alfredo Vega, i del director del mNACTEC, Jaume Perarnau, van presidir l’acte, que va incloure la competició en directe dels 10 projectes finalistes, la deliberació del jurat, l’anunci de les millors solucions per a cadascuna de les 5 temàtiques del concurs i el lliurament de premis a les 3 propostes guanyadores.

jordi-puignero

Durant el seu parlament de benvinguda, el secretari Puigneró, va explicar que “smartCAT Challenge és una concreció de l’estratègia smartCAT del Govern català per accelerar el procés de transformació digital en el nostre país” i va afegir que “l’’objectiu d’iniciatives com aquesta és posar la llavor per esdevenir un país de productors de solucions TIC i no només de consumidors i fer de Catalunya un autèntic laboratori de tecnologies digitals avançades”.

Durant l’acte, també es van anunciar les 6 propostes escollides per cadascun dels municipis participants com a millor projecte per realitzar una prova pilot a la ciutat que ha liderat l’àmbit:

pilot-1-internet-of-public-things

pilot-2

Internet of Public Things realitzarà el pilot de mobilitat i transport a Reus, i Sharing a Cambrils.

pilot-3

Yo te cuido Alzheimer durà a terme el pilot de salut i benestar a Terrassa.

pilot-5

pilot-6

Sand Watch Smart Beacon farà el pilot de turisme a Calonge, i Energy Business One ha estat escollir per Sant Cugat del Vallès per fer-hi el pilot d’energia i sostenibilitat.

pilot-4

Per la seva banda, la guanyadora Minuts.cat durà a terme el pilot de ciutat col·laborativa a Vilafranca del Penedès.

Totes les imatges de la tarda les teniu en aquest enllaç.

Leave A Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *